Vegan kimchi dim sum knedlíčky
Hledáte způsob, jak připravit dokonalé domácí knedlíčky plné chuti? Tyto veganské kimchi knedlíčky kombinují jemné tofu, čerstvou zeleninu a pikantní fermentované kimchi, což z nich dělá dokonalý předkrm nebo lehký hlavní chod. Podávané s aromatickou omáčkou na namáčení si získají každého, kdo má rád asijskou kuchyni. Ať už je připravíte k okamžitému podávání nebo si je zamrazíte na později, stanou se hitem na každém stole!
Ingredience:
Na knedlíčky:
- 400 g pevného tofu
- 1 1/2 lžíce řepkového oleje (+ více na smažení)
- 2/3 šálku nasekaných šalotek
- 1 lžíce fermentovaného česneku
- 2 lžíce nasekaného zázvoru
- 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
- 2 jarní cibulky nakrájené na plátky
- 1 sklenice Vegan kimchi Veg-chi
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- 40–45 kulatých knedlíčkových obalů
Na omáčku:
- 1/3 šálku sójové omáčky
- 1/3 šálku rýžového octa
- 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1/2 lžičky nasekaného zázvoru
- 1/2 lžičky sezamového oleje
Postup:
-
Příprava náplně:
Tofu vyjměte z obalu, zabalte do tenké utěrky nebo papírových utěrek a zatěžkejte ho talířem s dalšími talíři. Nechte ho stát 20 minut, aby se odstranila přebytečná voda.
Mezitím na pánvi rozehřejte 1 1/2 lžíce řepkového oleje na středním ohni. Přidejte šalotky a restujte 30 sekund. Pak přidejte česnek, zázvor, mrkev a jarní cibulku a restujte dalších 30 sekund. Směs odložte na talíř a nechte vychladnout.
Tofu rozdrobte do velké mísy a přidejte restovanou zeleninu, kimchi, sójovou omáčku, sezamový olej, mletý koriandr a sůl. Vše dobře promíchejte. -
Příprava knedlíčků:
Připravte si misku s vodou na zvlhčení okrajů těsta a tác na hotové knedlíčky. Do středu každého obalu dejte asi 1 lžíci náplně. Okraje obalu navlhčete vodou, složte napůl a utěsněte skládáním záhybů od středu směrem k jedné straně. Pokračujte, dokud nespotřebujete náplň nebo obaly. Hotové knedlíčky zakryjte utěrkou, aby nevyschly. -
Vaření knedlíčků:
Rozehřejte na pánvi 1 1/2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Knedlíčky položte na pánev a smažte 2–3 minuty, dokud nebudou zespodu zlatavé. Přidejte asi 1/4 šálku vody, pánev přikryjte a snižte teplotu na střední. Vařte 5 minut. Odklopte pokličku a nechte vodu odpařit. Pokud chcete knedlíčky z obou stran zlatavé, otočte je a přidejte další lžíci oleje. -
Příprava omáčky:
Smíchejte všechny ingredience na omáčku a nechte ji 30 minut odležet, aby se chutě propojily. -
Servírování:
Podávejte knedlíčky horké s připravenou omáčkou na namáčení. Pokud chcete část knedlíčků uskladnit, můžete je před vařením zamrazit.
Dobrou chuť! 🥟
Záznamy nebyly nalezeny...