Vegan kimchi dim sum knedlíčky

Hledáte způsob, jak připravit dokonalé domácí knedlíčky plné chuti? Tyto veganské kimchi knedlíčky kombinují jemné tofu, čerstvou zeleninu a pikantní fermentované kimchi, což z nich dělá dokonalý předkrm nebo lehký hlavní chod. Podávané s aromatickou omáčkou na namáčení si získají každého, kdo má rád asijskou kuchyni. Ať už je připravíte k okamžitému podávání nebo si je zamrazíte na později, stanou se hitem na každém stole!

 

Ingredience:

Na knedlíčky:

  • 400 g pevného tofu
  • 1 1/2 lžíce řepkového oleje (+ více na smažení)
  • 2/3 šálku nasekaných šalotek
  • 1 lžíce fermentovaného česneku
  • 2 lžíce nasekaného zázvoru
  • 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 2 jarní cibulky nakrájené na plátky
  • 1 sklenice Vegan kimchi Veg-chi
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli
  • 40–45 kulatých knedlíčkových obalů

Na omáčku:

  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1/3 šálku rýžového octa
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1/2 lžičky nasekaného zázvoru
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

Postup:

  1. Příprava náplně:
    Tofu vyjměte z obalu, zabalte do tenké utěrky nebo papírových utěrek a zatěžkejte ho talířem s dalšími talíři. Nechte ho stát 20 minut, aby se odstranila přebytečná voda.
    Mezitím na pánvi rozehřejte 1 1/2 lžíce řepkového oleje na středním ohni. Přidejte šalotky a restujte 30 sekund. Pak přidejte česnek, zázvor, mrkev a jarní cibulku a restujte dalších 30 sekund. Směs odložte na talíř a nechte vychladnout.
    Tofu rozdrobte do velké mísy a přidejte restovanou zeleninu, kimchi, sójovou omáčku, sezamový olej, mletý koriandr a sůl. Vše dobře promíchejte.

  2. Příprava knedlíčků:
    Připravte si misku s vodou na zvlhčení okrajů těsta a tác na hotové knedlíčky. Do středu každého obalu dejte asi 1 lžíci náplně. Okraje obalu navlhčete vodou, složte napůl a utěsněte skládáním záhybů od středu směrem k jedné straně. Pokračujte, dokud nespotřebujete náplň nebo obaly. Hotové knedlíčky zakryjte utěrkou, aby nevyschly.

  3. Vaření knedlíčků:
    Rozehřejte na pánvi 1 1/2 lžíce oleje na středně vysoké teplotě. Knedlíčky položte na pánev a smažte 2–3 minuty, dokud nebudou zespodu zlatavé. Přidejte asi 1/4 šálku vody, pánev přikryjte a snižte teplotu na střední. Vařte 5 minut. Odklopte pokličku a nechte vodu odpařit. Pokud chcete knedlíčky z obou stran zlatavé, otočte je a přidejte další lžíci oleje.

  4. Příprava omáčky:
    Smíchejte všechny ingredience na omáčku a nechte ji 30 minut odležet, aby se chutě propojily.

  5. Servírování:
    Podávejte knedlíčky horké s připravenou omáčkou na namáčení. Pokud chcete část knedlíčků uskladnit, můžete je před vařením zamrazit.

Dobrou chuť! 🥟

Záznamy nebyly nalezeny...

Zpět do obchodu