Kimchi noodle bowl

 

Vyzkoušejte jednoduchý recept, který spojuje jemné kuřecí maso, pikantní kimchi omáčku a křupavý kadeřávek. Je to chutná a zajímavá varianta pro rychlou večeři, která možná přinese do vaší kuchyně něco nového. Stačí pár ingrediencí a trochu času – zvládne to opravdu každý!

 

Ingredience:

  • 100 g kadeřávku
  • 2 kuřecí prsa
  • Rostlinný olej na potření
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 150 g vaječných nudlí
  • 150 g Kimchi Klasik
  • 60 g smetanového sýru
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička fermentovaného česneku

Postup:

  1. Kadeřávek dejte do mísy, přidejte velkou špetku soli a několik minut ho masírujte konečky prstů, aby změkl. Odložte stranou.
  2. Předehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Kuřecí prsa jemně rozklepejte na rovnoměrnou tloušťku. Potřete je olejem, osolte a opepřete. Položte na pánev a opékejte 9–12 minut, během grilování je otočte a v polovině posypte částí sezamových semínek.
  3. Mezitím uvařte nudle dle návodu na obalu. Do mixéru vložte kimchi, smetanový sýr, med, sezamový olej, 1 lžíci sójové omáčky a fermentovaný česnek. Mixujte dohladka.
  4. Sceďte nudle a odlijte si hrnek vody z vaření. Nudle vraťte do hrnce a promíchejte s připravenou kimchi omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z nudlí, aby se nudle lépe obalily.
  5. Jakmile je kuřecí maso hotové, přesuňte ho na prkénko a nechte chvíli odpočinout. Na plech s kadeřávkem nasypte zbylá sezamová semínka a grilujte asi 3 minuty, dokud kadeřávek nezměkne a nebude místy křupavý.
  6. Nudle a salát servírujte na talíř, navrch položte kuřecí maso a zakápněte zbývající lžící sójové omáčky.

Dobrou chuť! 🍜

Záznamy nebyly nalezeny...

Zpět do obchodu